Skandrenting förvärvar Mycronics fastighet i Täby

Skandrenting har förvärvat Mycronics huvudkontor i Täby och i samband med affären har ett långt hyresavtal tecknats. Totalarealen på fastigheten om ca 22 000 kvm innefattar bl. a en huvudbyggnad på ca 15 000 kvm BTA med kontor, R&D, lager och produktion. Fastigheten är placerad i området kring Täby galopp som är en av de mest expansiva platserna i Stockholmsregionen.

 

Mycronic är noterat på Midcap och har ett börsvärde om ca 10 Mdr SEK. Bolaget har haft en väldigt god utveckling och har kommit med flera positiva nyheter under sommaren.

”-Vi är glada och stolta att få inleda ett långt samarbete med Mycronic. Vår uppfattning är att Mycronic är en mycket attraktiv samarbetspartner och fastigheten ligger i kanske ett av Stockholms mest intressanta områden. Förvärvet ligger väl i linje med vår strategi med långa hyresavtal med stabila motparter”.
– Johannes Nyberg, verkställande Direktör Skandrenting

”Såsom leverantör av högprecisions produktionsutrustning till elektronik industri så är valet av samarbetspartner viktigt, För Mycronic har det varit naturligt att välja en långsiktig hyresvärd som förstår våra behov. Därmed så var valet av Skandrenting relativt enkelt.”
– Per Ekstedt CFO