Vi söker en redovisningsekonom

Om Skandrenting

Skandrenting ägs till 100 procent av Erik Selin Fastigheter AB. Erik Selin Fastigheter AB är ett fastighetsbolag med huvudkontor i Göteborg vilket ägs av Erik Selin. Erik Selin Fastigheter AB är även storägare i det noterade bolaget Fastighets AB Balder.

Skandrenting äger och hyr ut fastigheter, huvudsakligen till starka kunder inom näringslivet och den offentliga sektorn. Vår affärsidé bygger på skräddarsydda hyres och finansieringslösningar i samband med förvärv av fast egendom. Fastigheterna är till största delen uthyrda på långa avtal där merparten utgör räntebärande hyresavtal. Vår målsättning är att utveckla fastigheter som ger en långsiktig stabil grund och flexibilitet för våra kunder. Bland Skandrentings största kunder finns Polisen, Kriminalvården och ESS (EU-organ) med flera.

Söker du en roll i ett mindre team som stöttar varandra och på sikt vill lära dig koncernredovisning, konsolidering och IFRS – då är detta en spännande roll, dessutom placerad mitt i stan på Drottninggatan.

Vad kan Skandrenting erbjuda dig?

Skandrenting är ett fastighetsbolag som strävar mot att äga och hyra ut fastigheter på långa hyresavtal. Med fokus på kunden, fastigheten och ett långsiktigt synsätt skall vi vara en kompetent och stark samarbetspartner. Vi vänder oss i huvudsak till väl etablerade kunder inom näringslivet med låg kreditrisk samt till stat, kommun och regioner. Detta innebär att Skandrenting har låga risker i sin verksamhet vilket minimerar risken för eventuella hyresförluster.

I rollen som redovisningsekonom ingår du i ett team om fyra. Vi arbetar med redovisningen för ett 40-tal fastigheter runt om i Sverige, drygt 50 legala enheter, samt en extern kunds två svenska dotterbolag som vi rapporterar till Österrike och ett intressebolag med dotterbolag som har verksamhet i USA. Du kommer att arbeta brett inom redovisning med allt från löpande bokföring till periodiseringar, årsredovisningar, skatt och moms. Du kommer också ha bolagsansvar för mindre koncern om två dotterbolag inklusive årsbokslut och årsredovisning samt ett ansvar för våra räntebaserade hyresavtal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

 • Löpande bokföring
 • Delaktig årsbokslut
 • Årsredovisning K2, K3, RFR2
 • Inkomstskattedeklaration
 • Arbetsgivardeklaration
 • Moms
 • Reverser
 • Räntebaserade hyresavtal
 • Bolagsansvar för extern kund inkl rapportering
 • Bolagsansvar för intressebolag där dotterbolag har verksamhet i USA
 • På sikt möjlighet att utvecklas inom koncernredovisning, konsolidering och IFRS

Tjänsten rapporterar till Ekonomichefen och är placerad på vårt kontor på Drottninggatan i centrala Stockholm.

Vem letar vi efter?

Vi söker dig som har relevant utbildning och några års erfarenhet som redovisningsekonom. Du är självständig i årsbokslut, har goda excel-kunskaper och behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av Visma Control, Wolters Kluwers och Vitec Hyra är det ett extra plus, ett allmänt systemintresse är också positivt. Som person är du självgående och trivs i en roll med brett eget ansvar.

Vi är ett litet team och söker dig som är en prestigelös teamplayer med en vana att jobba högt som lågt. För att lyckas i rollen behöver du arbeta strukturerat och noggrant. Vi sätter stort värde på dina personliga egenskaper.

I denna rekrytering samarbetar Skandrenting med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Nadja Linder på nadja.linder@mpya.se