Planarbete startar i Älmhult

Flera företag har gått ihop med kommunen för att skapa en ny detaljplan för verksamhets- och industriområdet Froafälle Norra. Den nya planen ska ge företagen möjlighet att växa och utveckla sina verksamheter i framtiden. Den naturremsa som finns i norr mot bostäderna kommer att behållas.

Det är positivt att företagen i området samarbetar. Genom att göra det kan de dela på kostnaderna för detaljplanen. Kommunen bidrar också genom att inkludera en stor del av sin mark för att skapa en bra helhetslösning för området.

Området har god potential för nya företag som vill etablera sig där. Infrastrukturen är redan på plats och området är till största delen färdigutbyggt. Det betyder att företag snabbt kan komma igång med sin verksamhet.

Vi är väldigt positiva till att flera aktörer går samman och hoppas att fler vill arbeta på det här sättet i framtiden, säger Arpine Minasyan, stadsarkitekt.

Arbetet börjar nu, och målet är att detaljplanen ska skickas ut på samråd sommaren 2025, då blir planförslaget offentligt och allmänheten har möjlighet att tycka till.

Länk: Företagare går samman för ny detaljplan | Älmhults kommun (almhult.se)

På bilden: Linda Björling, planarkitekt; Johanna Kihlström, planarkitekt; Kent Wiklund, Skandrenting; Magnus Nennesson, Elme magnets; Gösta Karlsson, Elme Spreader; Daniel Karlström, IQR Systems, Martin Rydiander, mark och exploatering; Arpine Minasyan, stadsarkitekt; Erik Danielsson, Widings el och Patrik Svensson, Fanhults textilpartner. Saknas på bild Kim Olofsson, Kim Olofsson fastighets AB